Jouw pitch samenstellen met behulp van jouw Human Design

Jouw pitch samenstellen met behulp van jouw Human Design

Jouw Pitch samen stellen is altijd een ding. Want, wat ga je nu over jezelf zeggen? En wie ga je aanspreken met die pitch?

Vroeger had ik nooit zoveel moeite om te pitchen. Mijn motto is altijd ” What you nee, is what uo get” geweest en dus was mijn pitch altijd gebaseerd op wat ik deed voor mijn klant. Ik werkte in die tijd als ZZP’er op uurtje-factuurtje basis en hielp vooral met de marketing. Tenminste, dat zei ik, omdat wij in Nederland niet zo heel erg van de Branding zijn. Het is ook een vaag woord, Branding. Wat betekend het nu eigenlijk allemaal? Logo’s? Kleuren? Het ” gevoel”?? HA! Daar hoefde ik bij mijn klanten niet echt mee aan te komen. Dat was veel te wazig. Dus Marketing it was! Dat was tastbaar, dat ik daar een branding draai aan gaf was niet van waarde.

Toen ik eenmaal in loondienst kwam, hoefde ik helemaal geen pitch meer te bedenken. Ik had daar gewoon mijn rol en moest het bedrijf op de kaart zetten. Easy as that!

Maar toen ging ik weer voor mezelf werken. En ik kan je vertellen dat ik het onwijs lastig vond om mijn pitch te bedenken. En dus kwam ik standaard met: ” Ik help ondernemende vrouwen met het neerzetten van hun merk!” Super tof, maar dat zegt natuurlijk helemaal niets. Niet over wat ik doe, niet over wat jij van mij kunt verwachten. En ook niets over jou, overigens. Want net als jij, ben ik niet voor iedereen. Ik vind het heerlijk om met vrouwen te werken die enorm veel kennis hebben en niet weten HOE zij dat in hun merk kunnen verwerken. Vrouwen die zich blijven informeren en blijven groeien. Veel van mijn klanten werken in sectoren waar veel jargon wordt gebruikt, maar ja.. om dat dan om te zetten in jij en Janneke-taal.. dat blijft altijd lastig.

En logisch! En zo heb jij ook jouw favoriete klanten die je het allerliefste wilt helpen.

Maar hoe maak je een pitch?

Toen ik eenmaal Human Design had ontdekt en ik ontdekte dat ik met Human Design (wil je weten wat Human Design is, lees dan dit Blog) en mijn kennis als Branding- en marketing expert vaak sneller tot de kern van een gesprek kwam, ging ik ook experimenteren met het neerzetten van mijn pitch. Want in mijn profiel staat heel duidelijk waarom ik op deze wereld ben. Wat mijn missie is.

Met behulp van Human Design kun je jouw pitch dus op een manier maken die volledig is afgestemd op jouw unieke energetische blauwdruk. Of praktisch gezegd: Een pitch die echt bij jou past! Hier zijn een paar stappen om je op weg te helpen:

  1. Ken jezelf: Begin met het begrijpen van jouw eigen Human Design-chart. Identificeer jouw type (Manifestor, Generator, Manifesting Generator, Projector of Reflector), jouw strategie en autoriteit. Dit geeft je inzicht in jouw natuurlijke manier van communiceren en hoe je het beste verbinding kunt maken met anderen.
  2. Weet wie je publiek is: Begrijp de behoeften, interesses en uitdagingen van jouw publiek. Dit stelt je in staat om jouw pitch aan te passen aan de specifieke behoeften van jouw doelgroep.
  3. Focus op jouw unieke bijdrage: Gebruik jouw kennis van jouw Human Design om te benadrukken wat jou uniek maakt. Of het nu gaat om jouw creativiteit, doorzettingsvermogen, intuïtie of strategisch inzicht, laat zien hoe jouw persoonlijke energie bijdraagt aan het oplossen van het probleem of het leveren van de oplossing waar jouw publiek naar op zoek is.
  4. Houd het authentiek: Wees eerlijk en oprecht in jouw pitch. Laat jouw persoonlijkheid doorschemeren in jouw presentatie. Mensen zullen eerder verbinding maken met jou als ze het gevoel hebben dat ze de echte jij zien.
  5. Wees duidelijk en beknopt: Zorg ervoor dat jouw pitch duidelijk en beknopt is. Focus op de belangrijkste punten en vermijd overbodige details. Houd rekening met de aandachtsspanne van jouw publiek en zorg ervoor dat jouw boodschap krachtig en impactvol is.
  6. Richt je op de voordelen: Benadruk de voordelen voor jouw publiek. Laat zien hoe jouw product, dienst of idee hun leven kan verbeteren of hun problemen kan oplossen. Dit zal hen meer motiveren om in te gaan op jouw voorstel.

Door jouw pitch op deze manier neer te zetten, kun je een krachtige boodschap creëren die resoneert met jouw publiek en jouw unieke bijdrage benadrukt. Ga jij dit uitproberen?



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *